Het is zover! Eerste Groene BSO van Hengelo gaat open

Door Majorie Nijbroek 27 juni 2020

 

Het heeft allemaal wat langer geduurd dan de bedoeling was. Maar nu is het dan écht zover: de eerste Groene BSO van Hengelo gaat open!


In april 2019 schreven we voor het eerst over de nieuwe Groene BSO in Hengelo. Erwin Welberg en zijn partner Debby Lowenthal wilden deze groene buitenschoolse opvang openen in het jachtgebouw aan het Bartelinkslaantje. Een prachtplek met volop ruimte voor de kinderen om buiten te spelen. Ze dachten alles rond te hebben.

Mooie nieuwe plek

Maar er kwam een kink in de kabel. Ze konden toch geen gebruik maken van die locatie. Daarom zijn Erwin en Debby gaan zoeken naar een nieuwe locatie en in oktober hadden ze mooi nieuws. Die mooie locatie was gevonden! Ze kunnen met hun groene opvang terecht in het gebouw van Stichting ’t Geerdink, naast kinderboerderij het Weusthag.
Een hartstikke mooie plek voor een groene buitenschoolse opvang waar kinderen lekker buiten kunnen zijn om te ontdekken en te leren. Erwin en Debby zijn er dan ook hartstikke blij mee dat ze hier kunnen beginnen met BSO Buiten Zijn. Zouden ze dan eind maart eindelijk open kunnen? Nou.. nee dus. Want de GGD vroeg om een paar kleine aanpassingen.

Alles is rond

Maar we kunnen je vertellen dat alles nu in kannen en kruiken is. GGD en gemeente hebben toestemming gegeven en BSO Buiten Zijn gaat nu echt van start. “We hebben zolang moeten wachten dat het nu wel genoeg is. Dus we gaan 1 juli al open”, vertelt een enthousiaste Debby.

Opening en modderdag

Op 1 juli kun je van 15.00 tot 17.00 uur de bso en de belevingstuin komen bekijken. En wat leuk is: Erwin en Debby laten de opening samenvallen met modderdag. Officieel is het maandag 29 juni al modderdag, maar Erwin en Debby hebben er 1 juli van gemaakt. Je kinderen kunnen over het blote voetenpad inclusief modderpad lopen. Laat je kind daarom kleren aandoen die vies mogen worden.

Aanmelden

Wil je woensdag 1 juli de bso komen bekijken en/of je kind(eren) inschrijven (dat kan ook voor opvang in de vakantie)?                  Laat dat dan vooraf wel even weten via info@bso-buitenzijn.nl.

 

 

 

 

Radio
Hengelo
TV

Hengelo krijgt een eerste groene BSO

Gepubliceerd op: 27/11/2019

 

 

Klimmen en klauteren in het bos, lopen over een blote voetenpad, helpen in de moestuin en van alles leren over de natuur! Kinderen van 4 tot 12 jaar, die graag buiten zijn, kunnen vanaf maart terecht bij 'BSO Buiten Zijn', de eerste groene BSO van Hengelo.

De BSO biedt uitdagende groen-activiteiten die erop gericht zijn om kinderen zo breed mogelijk de natuur te laten ervaren en beleven. De buitenschoolse opvang komt bij het Weusthagpark midden in het groen en met volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

Bij de Groene BSO is volop tijd om lekker buiten te zijn of om spelletjes te spelen. "We proberen er ook een stukje educatie in te doen, zodat kinderen kunnen zien wat de natuur voor je kan betekenen," zegt Erwin Welberg van BSO Buiten Zijn! Naast lekker buiten spelen in het bos, betekent ook gezonde tussen-doorsnacks, zoals fruit en groenten uit de biologische moestuin die nog aangelegd wordt.

In het voorjaar gaat de BSO van start. De komende weken wordt de ruimte in 't Geerdink ingericht en gezellig gemaakt, zodat kinderen zich meteen thuis voelen. Meer weten over deze nieuwe BSO? Kijk dan op de website: www.bso-buitenzijn.nl.

 

 BSO Buiten Zijn!

                                                                                                       Beleven, Spelen en Ontdekken