Hengelo krijgt (iets later dan gepland) toch de eerste Groene BSO

Door Majorie Nijbroek 31 oktober 2019

 

Hengelo krijgt een eerste Groene BSO, schreven we in april van dit jaar op indebuurt. In mei zou deze kleinschalige opvang openen, was het plan. Dat lukte niet, omdat er een kink in de kabel kwam met de locatie. Maar goed nieuws: die groene buitenschoolse opvang gaat er toch komen!


Het is de grote droom van Debby Löwenthal en haar partner Erwin Welberg. Een Groene BSO openen waar kinderen na schooltijd lekker buiten kunnen spelen. Waar ze buiten slootje kunnen springen, tikkertje doen in het bos en samen beestjes gaan zoeken. Lekker buiten zijn en spelen en leren in de natuur, hartstikke tof toch?

Erwin en Debby hadden in het voorjaar alles rond. Dachten ze. Maar dat was toch niet zo. Ze konden toch niet terecht op hun beoogde locatie, het gebouw aan het Bartelinkslaantje.

 

Tóch gelukt

Maar het is nu alsnog gelukt om een locatie te vinden voor hun Groene BSO, laat Debby enthousiast weten. “We hebben, na vele tegenslagen, eindelijk een super mooie groene locatie gevonden”, vertelt ze.

Waar deze groene buitenschoolse opvang gaat komen? Wellicht herken je het gebouwtje op de foto. De nieuwe locatie is het gebouw van Stichting ’t Geerdink, naast kinderboerderij het Weusthag.

Debby en Erwin zijn superblij dat ze er terecht kunnen. Een locatie die alles biedt wat ze nodig hebben voor hun opvang. En hoe fijn, een plek in het Weusthagbos en met het belevingsbos dichtbij. Met recht kun je het een Groene BSO noemen.

 

Opening

De opvang gaat BSO Buiten Zijn! heten. Het is een kleinschalige opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De opening staat gepland voor 2 maart 2020.

Meer weten? Kijk dan op de site van BSO Buiten Zijn.

 

 

 

Radio
Hengelo
TV

Hengelo krijgt een eerste groene BSO

Gepubliceerd op: 27/11/2019

 

 

Klimmen en klauteren in het bos, lopen over een blote voetenpad, helpen in de moestuin en van alles leren over de natuur! Kinderen van 4 tot 12 jaar, die graag buiten zijn, kunnen vanaf maart terecht bij 'BSO Buiten Zijn', de eerste groene BSO van Hengelo.

De BSO biedt uitdagende groen-activiteiten die erop gericht zijn om kinderen zo breed mogelijk de natuur te laten ervaren en beleven. De buitenschoolse opvang komt bij het Weusthagpark midden in het groen en met volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

Bij de Groene BSO is volop tijd om lekker buiten te zijn of om spelletjes te spelen. "We proberen er ook een stukje educatie in te doen, zodat kinderen kunnen zien wat de natuur voor je kan betekenen," zegt Erwin Welberg van BSO Buiten Zijn! Naast lekker buiten spelen in het bos, betekent ook gezonde tussen-doorsnacks, zoals fruit en groenten uit de biologische moestuin die nog aangelegd wordt.

In het voorjaar gaat de BSO van start. De komende weken wordt de ruimte in 't Geerdink ingericht en gezellig gemaakt, zodat kinderen zich meteen thuis voelen. Meer weten over deze nieuwe BSO? Kijk dan op de website: www.bso-buitenzijn.nl.