Eerste groene BSO in Hengelo

Gepubliceerd op 22 februari 2019 om 16:06

Het idee hebben we al een hele tijd, maar nu gaan we ook echt proberen om de eerste groene buitenschoolse opvang in Hengelo te openen. Waarom? Omdat we 2 geweldig mooie locaties hebben waar we alle kinderen van Hengelo de mogelijkheid willen geven om te ontdekken, leren en spelen in de natuur, en natuurlijk omdat we het super leuk vinden!

 

Het is allemaal begonnen met de schooltuin van de basisschool van onze kinderen Gijs en Noa. Nou ja.......... schooltuin??? Het was meer een omheind stuk grond dat was vol gegroeid met gras, maar ooit was het een schooltuin. Simpel begonnen met bedjes maken, zaadjes in de grond en uiteindelijk, na een aantal jaren! uitgegroeid tot een biologische moestuin met vijver, vuur kuil en blote voeten pad. Veel werk, maar zoveel enthousiasme van de kinderen van de school. Nu onderhouden we de tuin, geven dagelijks natuuronderwijs aan de kinderen van de school en zij mogen er elke "grote pauze" naar hartenlust genieten! Het hele jaar door helpen ze mee met wieden, zaaien, bemesten, water geven en natuurlijk oogsten, en in de zomer schoenen en sokken uit en over het blote voeten pad, waarbij natuurlijk vooral het modderpad een groot succes is!

 

Op 5 minuten lopen van de belevingstuin ligt "Het Jachthuisje". Midden in het groen, aan het Bartelinkslaantje. Voor ons bedrijf Helpend Handje; bijles en huiswerkbegeleiding hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van deze mooie, rustige locatie.

Wat als we nu deze 2 mooie locaties met elkaar combineren?? Dan krijg je een supergave groene BSO! Een binnen locatie midden in het groen om iets te drinken/eten en waar we bij slecht weer lekker kunnen knutselen, tekenen, lezen of gewoon relaxen en een belevingstuin waar kinderen alles kunnen leren over moestuinieren en..... en..... en..... teveel om op te noemen! Dat er bij de belevingstuin een groot grasveld is en dat Het Jachthuisje omringd is door bomen/groen maakt het nog mooier; voldoende ruimte voor balspelen en lekker spelen en ontdekken in het bos!

 

In mei willen we dolgraag de deuren openen van BSO Buiten Zijn! Zo hebben we het genoemd, leek ons wel toepasselijk, al zijn we natuurlijk niet alleen maar buiten (-; Maar zonder kinderen natuurlijk geen BSO........... dus hopen we dat er kinderen, en natuurlijk ouders, zijn die net zo enthousiast zijn als wij en dan zal de eerste groene BSO van Hengelo een feit zijn!

 

Wil je meer weten? Bekijk dan rustig onze website en hou deze blog in de gaten, want daar vertellen we alles wat we tot nu toe hebben gedaan, wat we de komende weken gaan doen en waar we mee bezig zijn om ons idee te realiseren! We staan ook op Facebook: bso.buitenzijn. Natuurlijk vinden we het ontzettend fijn als je deze website en onze Facebook pagina wilt delen, want hoe meer kinderen en ouders we bereiken hoe groter dat de kans dat ons groene BSO in mei kan openen!

 

Groetjes, Erwin en Debby


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.