Groene BSO en Social Media

Gepubliceerd op 24 februari 2019 om 17:56

Na zo'n weekje alleen maar bezig zijn met Social Media ben ik er ook wel klaar mee! Begrijp me niet verkeerd, vind het super om bezig te zijn met onze nieuwe BSO, maar dan liever in de praktijk dan achter zo'n beeldscherm (-; Nou weet ik wel dat een website bouwen voor velen appeltje-eitje is, maar voor iemand die tot een half jaar geleden nog nooit een app had verstuurd is het een heel karwei. Eerst moet je al ergens op dat web uit zien te zoeken hoe je nou zo'n website moet bouwen en vervolgens moet je op zoek naar een website die het dan ook nog allemaal uitlegt in Jip-en-Janneke taal.

Een hele klus......... typ maar eens wat zoekwoorden in op google, je krijgt allerlei termen waar je nog nooit van gehoord hebt, maar de tekst; "zo bouw je simpel een website" is nergens te vinden! Uiteindelijk een redelijk makkelijke site gevonden, zoals je kunt zien, want de website is best mooi en professioneel geworden, al zeg ik het zelf (-; Mocht je het idee hebben dat je dan klaar bent............ helaas................. dan moet je nog uit gaan vinden hoe je ook nog zichtbaar bent op google, want anders heb je ook zo weinig aan je mooie website. Dus inschrijven op Google maps en allerlei "vindbaarheids-sites" en wat me daarnaast al wel snel duidelijk was, was dat je sowieso op Social Media moest staan. Oke.......... dus dan ook nog maar een Facebook-pagina maken. Nu had ik die al wel gemaakt voor ons bedrijf Helpend Handje, dus ik zat er in ieder geval al op! Aparte pagina maken voor onze nieuwe groene BSO en klaar! Simpel toch? Nou niet echt, want ook wel handig als er ook nog mensen op kijken. Dus, vrienden uitnodigen, uhh...hoe doen we dat?? Beginnen bij de school van de kinderen, leek me wel handig, dankzij de schooltuin ken ik in ieder geval al veel ouders en namen. Gelukkig reageerden jullie ook allemaal, bedankt!! Ik heb nog nooit zoveel vrienden gehad, ha ha.

Maar even serieus.... het is natuurlijk voor een heel goed doel; kinderen uit Hengelo de mogelijkheid geven om na schooltijd heerlijk buiten en in het bos te spelen en veel te leren in en van de natuur. En dat lukt alleen maar als we zoveel mogelijk ouders bereiken die net zo enthousiast zijn als wij. Alles bij elkaar dus al heel wat werk als je niet echt thuis bent in social media e.d. zoals ik en je ook nog 2 kinderen moet entertainen die een weekje vakantie hebben...... Hopelijk willen jullie me belonen door zoveel mogelijk onze website en facebook pagina te delen met iedereen die je kent (-;

Nou zijn we er nog lang niet want naast de social media waar ik me volledig op blijf richten en hoop nog verder uit te bouwen, zou het natuurlijk ook wel heel leuk zijn als we ook nog  in kranten e.d. komen te staan. Dat is de volgende stap, maar daar mag Erwin zich op richten, die heeft geen flauw idee hoe hij een website of Facebook  pagina moet maken (en wil hij, heel eerlijk, ook niet weten) maar hij kan wel goed een praatje houden en is bovendien een stuk fotogenieker als ik (-;

Maar we hebben deze week natuurlijk niet alleen maar achter het beeldscherm gezeten met dat super mooie weer, we zijn ook heel druk geweest in de belevingstuin, maar daarover de volgende keer meer!

 

Groetjes, Debby

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.