Het blote voeten pad!

Gepubliceerd op 4 maart 2019 om 22:20

Zoals ik in mijn laatste blog al had aangegeven moet er nog genoeg gebeuren om van het blote voeten pad in de belevingstuin, daadwerkelijk weer een pad te maken waarop je met blote voeten kunt lopen. Nou is dat nog niet zo makkelijk met die heerlijke hoeveelheid regen waarop we de laatste dagen, en laatste maanden! getrakteerd zijn.

Het mooie zandpad dat we vorige week hebben aangelegd lijkt momenteel meer op een modderpad en de kleine steentjes die vorig zomer nog fijn onze voeten prikten, zijn inmiddels bijna allemaal weggespoeld. Het zandpad komt vast weer goed maar een aantal paden hebben een andere ondergrond nodig. Gelukkig loopt Erwin heel wat meters rond op de Hasseler Es, dus eind vorige week had hij een mooie nieuwe ondergrond voor 2 van deze paden gevonden. Dankzij onze gemeente, die dol is op het kappen van bomen (én op het rigoureus verwijderen van al het groen wat in Hengelo staat, maar dat terzijde......) lag 1 van de grasvelden vol met grote stukken boomschors. Ook lag er nog veel van het binnenste van de boom; geen idee hoe dat heet, maar lijkt veel op zaagsel en is lekker zacht. Beide super als ondergrond. Maar natuurlijk moest het nog wel even allemaal verzameld en opgehaald worden, dus zaterdagochtend kinderen in de auto en gaan. Uiteraard lag het op een plek wat weer heerlijk toegankelijk is voor de auto, maar vooruit. Kinderen uit de auto, meehelpen alles in zakken doen, en op naar de belevingstuin om daar 2 paden te voorzien van een nieuwe laag! Kon gelukkig allemaal net tussen 2 regenbuien door.

Tijdens hetzelfde rondje had Erwin ook nog iets anders gezien wat we goed konden gebruiken............. schuttingen gemaakt van bamboestokken, die de eigenaar niet meer wilde hebben. Dicht bij school, dus daar hebben we vanochtend even een aantal kinderen van groep 6/7 voor ingeschakeld, en blij dat ze waren, joh (-; Maar ze hebben gelijk wel even geleerd dat het toch handig is om samen te werken als je 2 schuttingen moet tillen met z'n vieren......

En zo hebben we al weer een aantal paden voorzien van een "nieuw jasje". Blijft er nog genoeg over, maar daarvan moeten we nog eerst even de bladeren verwijderen om te zien wat er nog onder ligt. Natuurlijk kunnen we niet alles wat we nodig hebben ergens "vinden", maar gelukkig hebben we ook nog een budget. Basisschool De Schothorst doet mee aan het project Jong Leren Eten en daarvan ontvangen we subsidie voor het aanschaffen van materialen en middelen. Dus zaterdagmiddag op naar het tuincentrum en de wagen volgeladen met vele zakken tuinturf, zaaigrond, mestkorrels, etc. (natuurlijk allemaal biologisch). En met harken, scheppen en schoffels, ook in kinderformaat! Nog een paar handschoenen erbij, speciaal voor die kinderen die ons heel verschrikt aankijken bij het idee dat ze met hun handen in het zand moeten gaan.... en van die makkelijke "knielkussentjes". Deze zijn ook voor Erwin, want ik ben inmiddels wel klaar met die vieze knieën in al zijn broeken (-;

Ook de zaden mogen van deze subsidie betaald worden, dus vandaag hebben we bij de Bolster een ladinkje besteld. Natuurlijk de gangbare groenten, zoals wortels, bietjes, broccoli, sla, komkommer en tomaatjes (maar dan wel de net iets minder bekende varianten!). Maar ook kardoen en ramenas............ (?????) Binnenkort kunnen we dus beginnen me voorzaaien, laat de lente maar komen!

Dan nog even iets anders. Van ouders krijg ik de vraag: "Zijn jullie dan alléén maar buiten bij jullie BSO?" Nee hoor, natuurlijk zijn wij niet alleen maar buiten, we hebben niet voor niets ook een super binnen locatie, en bij weer zoals bijvoorbeeld afgelopen zondag, zijn wij echt wel binnen en doen daar leuke activiteiten. Als het weer het toelaat zullen we zoveel mogelijk buiten zijn (de kinderen zitten de hele dag al binnen op school) en we gaan niet gelijk bij een drupje naar binnen. Maar we passen ons natuurlijk wel aan de weersomstandigheden aan; bij echte kou, storm en/of regen zullen we eventjes of helemaal niet naar buiten gaan.

En nog even ter info: denk je dat onze BSO Buiten Zijn! echt iets is voor jouw kind of wil je graag meer weten, dan kun je je aanmelden voor 1 van onze informatie-avonden. Dat kan via deze website. Mailen, chatten, bellen of appen mag natuurlijk ook! En vind je onze BSO leuk.......... vergeet dan niet onze Facebook-pagina of deze website te delen, zodat we veel ouders en kinderen bereiken die net zo enthousiast zijn als wij en we in mei ook echt de deuren van de eerste groene BSO in Hengelo kunnen openen!

 

Groetjes, Debby  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.