IndeBuurt Hengelo en onze groene BSO!

Vorige week hadden we in het Jachthuisje bezoek van Majorie Nijbroek van Indebuurt Hengelo. Zij kwam een artikel schrijven over onze nieuwe buitenschoolse opvang. Super leuk gesprek met haar gehad en toen wilde ze nog graag even een filmpje maken............ oeps........ daar hadden we geen rekening mee gehouden. 

Lees meer »

Het blote voeten pad!

Zoals ik in mijn laatste blog al had aangegeven moet er nog genoeg gebeuren om van het blote voeten pad in de belevingstuin, daadwerkelijk weer een pad te maken waarop je met blote voeten kunt lopen. Nou is dat nog niet zo makkelijk met die heerlijke hoeveelheid regen waarop we de laatste dagen, en laatste maanden! getrakteerd zijn.

Lees meer »

BSO Buiten Zijn! De Belevingstuin

Super mooi weer de afgelopen vakantieweek, dus natuurlijk zijn we niet alleen maar bezig geweest met het bouwen van een website en een Facebook-pagina. We zijn ook heerlijk buiten geweest. De belevingstuin zal een onderdeel van onze nieuwe groene BSO worden, en die kon wel een klein opknapbeurtje gebruiken! De afgelopen maanden zijn we er wel bijna elke dag geweest; de wintergroenten geoogst, kampvuur gemaakt, regelmatig een dikke ijslaag van de vijver gehaald zodat we de koi-vissen weer eten konden geven en de kinderen hebben er lekker gespeeld.

Lees meer »

Groene BSO en Social Media

Na zo'n weekje alleen maar bezig zijn met Social Media ben ik er ook wel klaar mee! Begrijp me niet verkeerd, vind het super om bezig te zijn met onze nieuwe BSO, maar dan liever in de praktijk dan achter zo'n beeldscherm (-; Nou weet ik wel dat een website bouwen voor velen appeltje-eitje is, maar voor iemand die tot een half jaar geleden nog nooit een app had verstuurd is het een heel karwei. Eerst moet je al ergens op dat web uit zien te zoeken hoe je nou zo'n website moet bouwen en vervolgens moet je op zoek naar een website die het dan ook nog allemaal uitlegt in Jip-en-Janneke taal.

Lees meer »

Eerste groene BSO in Hengelo

Het idee hebben we al een hele tijd, maar nu gaan we ook echt proberen om de eerste groene buitenschoolse opvang in Hengelo te openen. Waarom? Omdat we 2 geweldig mooie locaties hebben waar we alle kinderen van Hengelo de mogelijkheid willen geven om te ontdekken, leren en spelen in de natuur, en natuurlijk omdat we het super leuk vinden!

Lees meer »